Zakaj je 6. julij 2024 pomemben za članice EU?

Zakaj je 6. julij 2024 pomemben za članice EU?

⚖ Države članice EU morajo do 6. julija 2024 vključiti direktivo o poročanju o trajnostnem razvoju podjetij (CSRD) v svoje nacionalne zakone, preden se objavijo obvezna poročila.

CSRD se bo postopoma izvajal v štirih glavnih fazah:

📌 1. faza – Podjetja, ki so zavezana NFRD: za katera že velja direktiva o nefinančnem poročanju (CSRD poročanje v letu 2025 za poslovno leto 2024).

📌 2. faza – Velika podjetja: za velika podjetja, za katera trenutno ne velja direktiva o nefinančnem poročanju NFRD (CSRD poročanje v letu 2026 za poslovno leto 2025).

📌 3. faza – MSP podjetja:  za majhna in srednje velika podjetja, male in nekompleksne banke oziroma kreditne institucije ter zavarovalnice (CSRD poročanje v letu 2027 za poslovno leto 2026).

📌 4. faza – Podjetja zunaj EU: podjetja iz tretjih držav, ki ustvarijo več kot 150 milijonov EUR čistega prihodka v EU, ali imajo v EU vsaj eno odvisno podjetje ali podružnico, ki presega določen prag, bodo prvič dolžna poročati v letu 2029 za poslovno leto, ki se začne v letu 2028.

👉 Preberite več o CSRD implementaciji v naslednjem članku: https://glasgospodarstva.gzs.si/nacela-zelenega-prehoda-zasledujejo-tudi-nove-zahteve-pri-porocanju/

✅ Če želite vaše podjetje pripraviti na CSRD in trajnostno poročanje,  nas kontaktirate na mail info@linking-map.com ali izpolnite spodnji obrazec.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Katere storitve vas zanimajo?